Please enable javascript in your browser to view this site!

Lær alt du bør vide om legater og tilskud til iværksættere

Fondssektoren:

Mange iværksættere og startups i Norden er “bootstrapped” i årevis, dvs. at de opererer uden kapitalfremskaffelse. Det er der ingen grund til, for Danmark har den anden største velgørende sektor i Europa. Legater der støtter iværksætteri er en ofte overset mulighed for at modtage tilskud. Vores firmalegatlister henvender sig bl.a. til iværksættere som har brug for kapital for at kunne videreudvikle sit produkt eller skalere sin virksomhed.

Fundraising.Hows rådgivere har undervist mange danske iværksættere bl.a. i Aarhus, København og USA på steder såsom Copenhagen Business School, Copenhagen School of Entrepreneurship, NEST Copenhagen, Aarhus School of Business, Silicon Valley, og i Filmbyen.

Min konklusion: Fonde og legater udnyttes ikke til fulde.

Skræddersyede firmalegatlister til iværksættere


Legaterne:

  • Ud fra en dybdegående analyse af dit firma, skræddersyer vi en legatliste din virksomhed kan kvalificere sig til
  • Med i listen følger råd om hvordan din virksomhed kan kvalificere sig til det specifikke legat

Listens opbygning:

Analyse:

Vi foretager en fuldstændig afdækning af dit firma og din personprofil. For dig personligt gælder dette en fuldstændig afdækning af din uddannelses- og personprofil og baggrund med henblik på at finde legater, du kan modtage personligt. For dit firma/din idé foretages en fuldstændig afdækning af virksomhedens organisation, industri, målsætning, aktiviteter og virke mv. i forhold til støttemuligheder, vinkler og relevante støttemuligheder i fondssektoren.

Legatlisten vil typisk indeholde både:

  • Små fonde
  • Store fonde
  • Statslige tilskud

Eksempler på fonde målrettet iværksættere:

Rådgivning i at søge legater til iværksættere:

Hvis du ønsker vejledning i at ansøge fonde, kan vi tilbyde dette i form af online rådgivning. Du kan bl.a. gøre brug af vores onlinerådgivning med henblik på at opnå strukturering, gennemsyn og feedback på din ansøgning. Dette er et område, hvor vi ofte oplever, at vores kunder kan drage stor nytte af vores viden på området, og det er vores klare overbevisning, at de fleste iværksættere og nystartede virksomheder med kyndig vejledning kan udarbejde den skarpe, specifikke og målrettede ansøgning der skal til for at øge sine chancer for fuld finansiering.

Typiske spørgsmål og svar:

Hvad er forskellen på legater og investeringer?

Legater er kontante tilskud, der bevilges til at komme videre med en idé eller drive og skalere en eksisterende virksomhed. Der er derfor ikke tale om, at du skal afgive ejerskab, som tilfældet er med investeringer.

Hvor stor er Danmarks fondssektor?

Ifølge en artikel i information fra 2012 er der ingen der aner, hvor mange milliarder landets fonde ligger inde med, men det estimerede beløb er 400 milliarder kr. fordelt på et stort antal fonde og legater.

Hvilke legater kan iværksættere modtage?

Iværksættere kan både modtage legater direkte til virksomheden og på baggrund af personlige forhold, der intet har med virksomheden at gøre.

Hvad støtter de forskellige fonde?

Enhver fond har individuelle regelsæt, der blandt andet beskriver fondens formål (fundats). Der findes et større antal fonde som råder over legater til iværksætteri fx med ordlyden: “etablering af selvstændig virksomhed”, “handelsmænd” “fremme af dansk industri og handel” og meget mere.

Hvor store beløb bevilger fondene?

Små fonde udgør den største gruppe samt er de hurtigste at ansøge. Jo større beløb fondene giver desto mere bureaukratiske procedurer kendetegner ansøgningsprocessen. Statslige tilskud til forretningsudvikling vil normalt ligge på 50.000 - 350.000 kr., men der findes eksempler på millionbeløb givet til kommercielle startups i både Danmark og udlandet.

Mit startup har brug for 20.000 - 50.000 kr - hvilke fonde skal vi søge?

Her vil det være oplagt at fokusere på de mindre fonde.

Hvordan kan jeg forberede min legatansøgning?

Besvar følgende:

Introduktion:
o  Hvem er i virksomheden?
o  Hvad er virksomhedens vision - et vision statement beskriver hvad virksomheden vil opnå fx “At blive Danmarks foretrukne leverandører af stål i Kina”
o  Hvad er virksomhedens mission – et mission statement er ofte længere end visionen, der med præcise formuleringer indfanger virksomhedens grundlæggende mål, ledelsesstrategi, produktstrategi og ønskede positionering i verden.

Kerneelementer af en forretningsplan:
o   Målgruppe /kunder
o   Produkt / services
o   Markeder
o   Strategi for overlevelse, vækst og rentabilitet
o   Samfundsmæssige ansvar (især de velgørende effekter ved fondsansøgninger)
o   Strategi for omdømme
o   Konkurrenceevne
o   Ledelsesstrategier
o   Ansvar for menneskelige ressourcer
o   Virksomhedens teknologiske art

 

Andre ressourcer

Eksempler på incubators:

Eksempler på crowdfunding sites:

Eksempler på lån